Trivselordning

För ökad trivsel och ett långsiktigt hållbart bostadsområde

Ljungs samfällighetsförening antog vid stämman i maj 2010 en trivselordning, som kan ses som riktlinjer för hur vi tillsammans verkar för att vårt område ska bli så trevligt som möjligt.

Läs hela trivselordningen här.

Vi uppmanar er alla som bor i området att läsa denna trivselordning och försöka följa de direktiv som finns här för att samspelet i samfälligheten ska bli så bra som möjligt. Det är centralt, att i ett tättbebott område som Ljung, ta lite extra hänsyn till grannar och andra boende i området – här finns ju närmaste granne alldeles in på knuten.

Vi uppmanar er alla att också föreslå tillägg och förbättringar i detta dokument för nästkommande stämmor, så vi till slut får ett så heltäckande dokument som möjligt.

Ur detta kan det säkert också komma förslag på allmänna förbättringar som kan göras för att öka områdets attraktionskraft och vår allmänna vardag. Såna förslag skickar du till styrelsen eller till aktuell arbetsgrupp (Båtgrupp, Områdesgrupp etc).

Tänk speciellt på:

I de fall det gäller större ingrepp i mark eller i byggnader krävs, precis som överallt annars, särskilt mark- eller bygglov från kommunen. Det är en självklarhet att samtliga om-, ny- och tillbyggnationer som sker i området ska föregås av ett tillstånd enligt gällande lagar och förordningar. Detta gäller särskilt om ingreppen direkt eller indirekt kan få påverkan på föreningens anläggningar, men även annars, då ett tillstånd borgar för kvalitet i utförande och säkerhet.

Vad gäller ingrepp i skog och mark som tillhör föreningen, särskilt vad gäller fällning av träd mm så gäller den långsiktiga trädvårdsplan som är upprättad tillsammans med extern experthjälp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.