Felanmälan

OBS! Denna sida är för närvarande under uppdatering.

Fel i infrastruktur utanför egen fastighet

Fel i vår generella infrastruktur (vatten- & elledningar, vägar, vägbelysning, bryggor mm) måste i många fall åtgärdas så snart som möjligt.

Om det uppkommer ett fel som du som medlem uppmärksammar utanför din fastighet, så är vi i styrelsen ytterst tacksamma om ni hjälper oss genom att rapportera det omgående.

Kontakta därför styrelsen vid fel utanför din fastighet!

Fel i egen fastighet

Vad gäller felaktigheter och problem som uppstår i egen fastighet, måste du själv anlita nödvändig leverantör. Vi kommer på sikt att komplettera med tips på företag här på sidan som de boende har anlitat i olika sammanhang med kontaktuppgifter och liknande för att tipsa varandra om bra kontakter. Har du själv anlitat ett bra företag i något sammanhang (hantverkare, elektriker, rörmokare, tekniker e t c) lämna gärna kontaktuppgifter och erfarenheter till styrelsen så kommer det att föras in på sidan.

Fiber

Samfälligheten äger fiberledningar fram till fiberuttaget inne i bostaden. OwnIt äger switchar och routrar i teknikhuset och ansvarar för service, underhåll och uppgradering av denna utrustning.
Fram till fiberuttaget är det alltså samfällighetens ansvar att se till att leveransen av bredband fungerar.

Fel efter uttaget som omfattar privat utrustning såsom Intenobox eller annan router, switch och WiFi är fastighetsägarens egna ansvar.

Vid misstänkt avbrott på internetleveransen, kontrollera i första hand att felet inte beror på din egna utrustning genom att kontakta OwnIts kundtjänst. De kan då se om de har kontakt med din Intenobox och om leveransen fram dit fungerar. Om så är fallet ligger alltså felet i den egna utrustningen.

Om OwnIt inte har kontakt med din Intenobox ligger felet antingen hos OwnIt eller i samfällighetens infrastruktur. Kontakta då styrelsen för felanmälan.

TV

Telenor är den TV-leverantör som levererar analoga TV via koaxialkabeln, d v s de TV-uttag som finns i fastigheterna. Teven kopplas då in via en normal antennkabel. I leveransen från Telenor ingår en digitalTV-box som ger möjlighet att se 8 valfria extrakanaler till den TV boxen kopplas in i.

Telenor erbjuder även en app vid namn Telenor Stream där man kan titta på sina TV kanaler på sina smarta apparater.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.