Aktiviteter

Föreningsmöten
Någon gång på våren varje år hålls föreningens årsmöte där föregående år stängs och många framtidsinriktade beslut fattas. Det kan även hända att styrelsen under löpande år finner det skäligt att kalla medlemmarna till ytterligare något/några möten där föreningen gemensamt måste fatta beslut i särskilda frågor. Dessa rör allt som oftast en extra investering utom plan eller förändringar av gällande plan.

Höst- & Vårstädning samt omhändertagande av bryggor 2 ggr/år

Två gånger per år genomförs städdagar. Dessa syftar till att underhålla området och säkerställa att skog och mark, vägar, gemensamma utrymmen och ytor är iordninggjorda för sommar respektive vinter. Då rensas grönområden, släntar och skogsdungar från sly, ogräs, skräp m m och området hålls efter i största allmänhet. Bryggor och strandlinje underhålls.

Dessa städdagar kallas det normalt till i god tid via lapp i brevlådan samt anslag på hemsidan. Det är i dagsläget inte förenat med någon avgift att utebli från dessa träffar och uppslutningen hittills har varit mycket god. Det bör dock påpekas, att styrelsen självklart helst ser att så många som möjligt deltar vid dessa tillfällen, då det är allas ansvar att Ljung förblir ett rent och snyggt område. Det är inte samma sak att bo i en fastighet i ett kommunalt område, där kommunen sörjer för fria grönområden och städade gator m m, som att bo i en samfällighet och därför är det bra att så långt det är möjligt försöka delta vid dessa tillfällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.