Båtplatser och bryggor

Oavsett vad Du föredrar, så kan Du ha nära till allt, om Du väljer att bo här hos oss i Ljung. Det finns i dagsläget tre bryggor för båtar och bad i vårt område. En av dessa (den sydligaste) ägs av BRF Utsikten och de två andra ägs och sköts av Samfälligheten. Vid dessa två bryggor finns två elstolpar med 4 eluttag i varje stolpe.

Bryggorna är försedda med låst grind.

Vid köp av en fastighet i Ljung (nedre Ljung) ingår per automatik en båtplats vid samfällighetens egna bryggor mot en årlig båtavgift. För den som väljer att inte nyttja sin båtplats varje säsong utgår en bryggavgift.

Den av styrelsen utsedda båtgruppen fördelar båtplatserna utifrån behov. Varje år samlas nödvändiga uppgifter in från båtägarna och utifrån dessa sker därefter fördelningen.

Nedre Ljung – Båtplatser 2020

Det finns inga bestämda båtplatser år från år utan båtägaren kan få en ny plats (ibland vid en annan brygga) och/eller en smalare plats.

Standardbredden är 2,75 m vilket en liten båt med bredd 2,50 m kräver. Det är båtens bredd som avgör kostnaden, inte platsens bredd.

Bryggavgift (ingen båt)                  300 kr

Liten båt (maxbredd 2,50 m)         500 kr + bryggavgift, totalt 800 kr

Stor båt (bredd över 2,50 m)    800 kr + bryggavgift, totalt 1100 kr

Generellt så finns det en båtplatspolicy i området som ligger till grund för hur alla medlemmars behov av båtplats bäst bäst tillgodoses. Bryggruppen äger enligt denna policy rätt att å styrelsens vägnar fatta beslut i brygg-/båtfrågor.

Vid vistelse på samtliga bryggor gäller sunt förnuft och det är en självklarhet att varje besökare plockar undan efter sig och håller alla grindar låsta.

Har du frågor kring båtplatserna och bryggorna når du båtgruppen på batgruppen@ljungsam.se.

Kontakta båtgruppen inför båtsäsongen om du har skaffat båt, bytt båt, eller vill säga upp din båtplats. Båtgruppen vill inför varje säsong få in bredd och vikt på båten samt försäkringsnummer för att kunna fördela ut platserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.